söndag 15 maj 2016

Sjörövare och teknikpris

Hej!

Förra veckan såg vi film, Pirates of Caribbean "Svarta Pärlans förbannelse" tillsammans med åk 5, för att få inspiration till vårt skrivprojekt som vi har börjat med i svenska. Eleverna ska skriva en äventyrsberättelse/sjörövarberättelse som ska utspela sig i karibiska havet någon gång under 1600-talet. Vi har gjort en gedigen planeringen innan själva skrivandet och alla elever har fått göra en planering där de funderat på huvudpersonen och övriga personer och dess egenskaper och familj mm. Dessutom ska huvudpersonen ha ett problem som ska lösas och en fiende/ovän som försöker hindra huvudpersonen från att lyckas. Alla har också fått bestämma vilka sjörövarregler som ska gälla ombord på deras skepp och om de ska ha någon sjörövarkodex och mycket mer.... Spännande!

Alla är inspirerade och skriver för glatta livet... Jättekul :)På So´n läser vi just nu 1600-talet och Stormaktstiden i Sverige och då passar det bra med Sjörövarberättelser som utspelar sig under samma tid fast i en helt annan del av världen. Den här veckan har vi skrivit texter om drottning Kristina och läst om hennes efterträdare Karl X och Karl XI. Nästa vecka går vi vidare med Karl XII. 

I religion har vi börjat med Hinduismen och läst om och tittat på några av deras många gudar. 

På No´n är vi nu klara med våra lektioner om puberteten och kärlek och vi tackar vår skolsköterska Eva Wikermo Rajala för givande lektioner. I veckan har vi nu startat upp ett arbete om droger och narkotika... 

I fredags fick vi ta emot pris från Teknikspanarna, vi har nämligen fått ett stipendium på 10 000 kr från dem. Pengarna ska användas till att köpa in tekniklego får att vidareutveckla teknikundervisningen. Hurra!! Extra roligt eftersom en av anledningarna till att vi fick priset var vårt fina jobb med Greenship of Alvik under förra läsåret!! Hurra!! Vi fick diplom och blev bjudna på lite godis :)
Nästa vecka:

Torsdag: Läsläxa samt inbidan att komma och titta på de Nationella Proven i Sv, Ma, Eng kl 14-15 i klassrummet. Jag har mailat er mer info om detta. 

Fredag: Alla elever på Alviksskolan slutar kl 13:00 och bussen hem går kl 13:10

Ps, under veckan eller under nästa vecka kommer ni förmodligen att få ett brev hem i brevlådan om era nya klasser till åk 7... 

Ha de gott! /Linda Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.