fredag 29 april 2016

Spel, pengar och puberteten...

Hej! 

På Yetis har vi fått ett uppdrag där vi ska programmera egna spel i code.org. Vi använder block-programmering och det är roligt att få tänka logiskt och bestämma själv hur spelet ska gå till. I uppgiften ingår också att skriva en instruktion över hur spelet går till. 


Snart kan ni få prova att spela våra spel!

I So har vi arbetat med pengar, familjens, våra egna och samhällets pengar. Ganska svårt område men vi har haft jättebra diskussioner i klassen och hjälpts åt att bena ut svåra begrepp. I torsdags hade vi en liten "Kom-Ihåg-koll" på området och i fredags fick eleverna ett uppdrag på Yetis om pengar. De skulle skriva om fördelar och nackdelar med mynt och sedlar respektive elektroniska pengar. 


I So har vi dessutom arbetat med Stormaktstiden och 1600-talet i Sverige.  Vi har läst texter tillsammans och jobbat med att ta ut viktiga nyckelord och utifrån dem har eleverna sedan skrivit egna sammanfattningar av texten. 
På samma sätt jobbar vi också i svenska när jag högläser "Sejtes skatt". Ett mycket bra arbetssätt, eftersom det tränar eleverna att ta ut det viktigaste i texten och sedan bearbeta texten så att det blir "deras egen". Detta kommer vi fortsätta med resten av terminen. 

I veckan har vi också haft lektion om puberteten med vår skolsköterska Eva Wikermo Rajala som berättade för oss vad som egentligen händer med kroppen och uppe i knoppen under puberteten... Spännande!


På svenskan har vi knutit an till temat, vi jobbar med läsförståelse och läser texter om puberteten samt hur det kan känns att vara kär... 

I svenskan har vi också jobbat med våra nordiska grannspråk, vi har läst och lyssnat på texter på både norska och danska och vi har även hunnit med att lyssna på och prata om dialekter inom Sverige. Detta arbete fortsätter även nästa vecka...

Nästa vecka är en kort vecka då eleverna är lediga torsdag och fredag pga Kristihimmelsfärds helgen. Jag har uppdaterat kalendern fram till skolavslutningen med det som jag vet kommer hända just nu. Jag lägger in fler händelser eftersom, men gå gärna in och titta redan nu. Ni kommer väl ihåg att ni bara klickar på pilen uppe i det vänstra hörnet i kalendern så kommer ni fram till nästa vecka, och veckan där på osv.. 

Ta en titt under läx-fliken för att se veckans läxor. 

Ha de gott nu och ha en trevlig Valborgs helg! 

Vänliga hälsningar, Linda 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.